top of page
  • Panos

7 'Must' SEO Tips για Online Stores


Τ' αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές πηγές επισκεψιμότητας για μία ιστοσελίδα. Η επισκεψιμότητα αυτή γίνεται ακόμη πιο σημαντική όταν ένα website είναι E-shop και έχει στόχο τις online συναλλαγές, αφού τότε κάθε νέο κλικ από τις μηχανές αναζήτησης είναι μία εν δυνάμει πώληση !

Πώς λοιπόν μπορείτε να εξασφαλίσετε ως ιδιοκτήτης E-shop ότι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δέχεται όσο το δυνατόν περισσότερες επισκέψεις από την Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης ;

To SEO για online καταστήματα δεν είναι ουσιαστικά διαφορετικό από το SEO για απλές ιστοσελίδες. Και εδώ, βασιζόμαστε σε δημοσιευμένο περιεχόμενο, συνδέσεις και μετα-περιγραφές. Η διαφορά είναι ότι τα online καταστήματα έχουν μια διακριτή δομή site που απαιτεί μια ξεχωριστή στρατηγική βελτιστοποίησης.

Οι παρακάτω συμβουλές είναι γραμμένες με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες των online shops, και αν εφαρμοστούν σωστά θα σας φέρουν μεγάλο αριθμό στοχευμένων επισκεπτών.

seo tips για e-shops

  • Συμπληρώστε το χαρακτηριστικό 'Alt' στις εικόνες των προϊόντων

Οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να διαβάσουν γραφικά, μπορούν να διαβάσουν μόνο κείμενο. Συμπληρώνοντας το 'Alt' property στις εικόνες των προϊόντων σας, τους επιτρέπετε να τις ανιχνεύσουν ! Με άλλα λόγια, το Alt-Κείμενο μετατρέπει τις εικόνες σας σε λέξεις που οι μηχανές αναζήτησης διαβάζουν.

  • Χρησιμοποιήστε 'έξυπνα' τους εσωτερικούς συνδέσμους

Σίγουρα τα εξωτερικά λινκς προς το κατάστημά σας είναι ύψιστης σημασίας, αλλά μην απορρίπτετε τη σημασία των εσωτερικών συνδέσμων ! Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδέσετε με προτεινόμενα προϊόντα από την αρχική σελίδα σας, ή να προσθέσετε ξεχωριστές συνδέσεις με κάθε κατηγορία προϊόντος (εκτός από το μενού πλοήγησης που θεωρητικά υπάρχουν ).

  • Φτιάξτε ένα Blog

Υπάρχουν πολλά marketing οφέλη από την προσθήκη ενός blog στο ηλεκτρονικό κατάστημα σας, αλλά ακόμα κι αν το φτιάξετε μόνο για το SEO, τα οφέλη είναι τεράστια. Ένα blog σας δίνει την ευκαιρία να προσθέσετε περισσότερο βελτιστοποιημένο κείμενο για το κατάστημα γενικά αλλά και για συγκεκριμένα προϊόντα. Μπορείτε να συμπεριλάβετε εσωτερικούς συνδέσμους σε μεμονωμένες σελίδες. Και τέλος, πολύ σημαντικό, έχοντας ένα blog στέλνετε 'σήματα' προς τις μηχανές αναζήτησης ότι το site σας είναι δυναμικό και ενεργό.

seo tips για e-shops

  • Απολαύστε τα οφέλη από τα Reviews των Πελατών

Θετικά σχόλια στα προϊόντα σας από τους υπάρχοντες πελάτες δεν αυξάνουν μόνο την αξιοπιστία σας στα μάτια των δυνητικών πελατών, αλλά ταυτόχρονα εμπλουτίζουν με κείμενο τις σελίδες των προϊόντων σας, πράγμα που λατρεύουν τα bots !

  • Προσθέστε μοναδικές Meta Περιγραφές για κάθε κατηγορία προϊόντων

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να προσθέσετε μοναδικά SEO meta δεδομένα για κάθε σελίδα του E-shop σας; Τότε γιατί δεν έχετε βελτιστοποίησει ακόμη κάθε κατηγορία προϊόντων χωριστά; Αν το κατάστημά σας πουλά προϊόντα κουζίνας, για παράδειγμα, υπάρχει προφανώς μια διαφορά στο πώς εμπορεύεστε μαγειρικά σκεύη από το πώς θα το κάνατε για τα κουζινικά εργαλεία. Η διαφορά αυτή θα πρέπει να αντανακάται στα μετα-δεδομένα των κατηγοριών του E-shop σας επίσης.

  • Μην αμελείτε την περιγραφή του προϊόντος

Όταν χτίζετε το ηλεκτρονικό κατάστημα σας και προσθέτετε κάθε μεμονωμένο προϊόν, μην χάνετε την ευκαιρία να ενισχύσετε εκείνη την στιγμή το SEO του δικτυακού σας τόπου. Να είστε γενναιόδωροι με τα λόγια, που περιγράφουν τα προϊόντα σας με κάθε λεπτομέρεια και να ενσωματώνετε σημαντικές λέξεις-κλειδιά στην περιγραφή τους. Βέβαια, μην το... παρακάνετε. Εάν η περιγραφή του προϊόντος σας είναι υπερβολική ή εξωπραγματική θα καταλήξετε να χάσετε παρά να κερδίσετε πελάτες.

  • Προσέξτε το Διπλότυπο Περιεχόμενο

Οι μηχανές αναζήτησης 'μισούν' τους δικτυακούς τόπους που αντιγράφουν συλλήβδην και ανακυκλώνουν κείμενα από άλλα sites. Eίναι σημαντικό να κάνετε το καλύτερο για να είναι δημιουργικό και πρωτότυπο το γράψιμο των κειμένων τόσο στις περιγραφές των προϊόντων όσο και στο blog σας.Το κέρδος που θα αποκομίσετε από αυτό θα ανταμοίψει την προσπάθεια σας !

Έχετε απορίες ; Θέλετε κάτι να προσθέσετε ; Θα χαρούμε πολύ να δούμε το σχόλιο σας και να επικοινωνήσουμε παρακάτω.

38 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Αν σας ενδιαφέρουν τα άρθρα μας, γραφτείτε στο Newsletter μας για να τα λαμβάνετε πρώτοι στο E-mail σας.

bottom of page